Over mij

N​aam: Pieter Patje

BeroepKapper en adviseur duurzaamheid.

Kappersopleiding: Alle kapper dames/heren diploma's die er te behalen zijn, van leerling tot en met kapper/ondernemer. 

Daarnaast nog certificaten praktijkopleider, deelname kappersworkshops en kapperswedstrijden.

Duurzaamheid opleidingen: milieurecht, duurzaam ondernemen, milieuwetenschappen en duurzame ontwikkeling en sociale psychologie.

Per oktober 2020 ben ik de eerste persoon die zich zelf 

SDG Ambassadeur Kappers mag noemen.

Kennis

Ik kan wel zeggen dat ik veruit de meeste kennis bezit over Duurzaamheid en de 17 SDG in de Kappersbranche dan menig ander adviseur. Dit komt vooral door mijn jarenlange kennis van het kappersvak, over duurzaamheid en mijn ambassadeurschap bij SDG Kappersbranche. Daarnaast kan ik wel zeggen, dat mijn vernieuwende onderwijsmateriaal, uniek mag noemen. Ook ben ik bezig om de Kappersbranche te upgraden naar een moderne en toekomstbestendige bedrijfstak, middels door een aantal onderzoeken te laten verrichten om de branche te verbeteren, schoner en consument vriendelijker te maken. Mijn kennis deel ik gratis met een ieder.

Onderzoeken:

Ik heb twee wetenschappelijke vragen laten onderzoeken bij de RUG

 (Rijks Universiteit Groningen).

1.'Kan afgeknipte mensenhaar gerecycled/hergebruikt worden?'

2. 'Verbetering van recycleerbaarheid: A Conceptueel ontwerp voor lotion Pompautomaten'

De resultaten kunt je opvragen via [email protected]

Momenteel loopt er een onderzoek met de vraag: 

'Is er een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische bestandsdelen van het permanenten'?

Mijn Bronnen.

Zijn actueel en komen van diverse (duurzaamheid) platforms en gaan over de belangrijke issues van het hier en nu o.a. Corona, economie en de klimaat- verandering. Maar ook actuele items over de Kappersbranche, schoonheidsbranche en andere lichaamsverzorging branches.

Daarnaast zullen er ook diverse actuele (duurzaamheid) nieuws items gepubliceerd worden.  

Mijn filosofie

Komt voort vanuit een intrinsieke hart voor Moeder Aarde die in haar oneindige overvloed en verbluffende schoonheid, de rijkdom van haar fauna en flora, de oneindige subtiliteit van haar groei- en overlevingsmechanismen en haar missie om het menselijk ras te ondersteunen.

Gelukkig begint de mensheid net in te zien dat onze planeet een levend wezen is dat oneindig veel geduld heeft gehad met het misbruik dat we erop hebben gepleegd.


Daarnaast gaan mijn gedachten uit naar de volgende generaties die een onzekere toekomst tegemoet gaan, waar in mijn ogen nog te weinig rekening mee wordt gehouden. In mijn filosofie kan de volgende generaties alleen maar overleven in een duurzame maatschappij. Opdat o.a. een variant van deze corona virus niet opnieuw deze generaties hun leven in een nachtmerrie veranderd. Daarom moet duurzaam het nieuwe normaal worden.

Het advies

Is onafhankelijk, transparant, eerlijk, oprecht, probleemoplossend gericht, altijd aan de voorkant.

Eenvoudig toepasbaar in de salon, stapsgewijs vooruit, soms met een wetenschappelijk invalshoek en vanuit het Agapè concept (onbaatzuchtig, onverplicht aangeduide, liefde van de mens voor andere mensen, de natuur en de samenleving).

Het advies is altijd kosteloos, wij maken geen reclames voor wie of wat dat ook, uitgezonderd Onderwijsinstellingen, Ngo's en koplopers in de strijd tegen klimaatverandering en voor de transitie naar een duurzame, ecologische en een mooiere wereld.

Mijn toewijding aan de 17 SDG's 

Deze 17 doelen sluiten precies aan mijn hoop en vertrouwen op een armoedevrije, hongervrije, onderwijs voor een ieder, schoonwater en toegang tot schoon sanitair, gendergelijkheid en oorlog vrije wereld.    


Ik draag een warm hart toe aan alle structurele armoedige mensen en hongerige mensen, dat zoiets nog normaal is anno 2021 is een grote schande. En daarom ben ik een duurzame pleitbezorger van de 17 SDG.


Zelf ondersteun ik S.O.S Kinderdorpen en een vriend uit Uganda.

Over SDG Nederland

Hoe kan jouw bedrijf bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s)? Er zijn talloze manieren om bij te dragen aan de realisatie van de doelen. Met onderstaande tips helpen we je graag op weg om een duurzame koploper te worden.

De Rotterdam School of Management heeft een videoserie ontwikkeld waarin zowel academici als mensen uit de praktijk bespreken hoe business kan bijdragen aan het behalen van de SDG’s.

https://www.rsm.nl/sdgs/introduction/  

Thrive Instituut 

Wij zijn dé denk- en doe tank voor de betekeniseconomie.

Dagelijks werken en ontmoeten wij mensen die ons intrigeren. Zij zijn divers in hun vakgebied, sector en levensfase, maar hebben één ding gemeen: ze willen op hun eigen manier de wereld wat mooier maken. Soms voelen we ons echter nog wel eens alleen in deze missie. Onnodig.

THRIVE is de plek waar we met deze ambitie, als gelijkgestemden, bij elkaar komen. Hier versterken we elkaar door kennisuitwisseling en samenwerking. Samen met jullie vormen wij de THRIBE.

''De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te

bevredigen maar niet ieders hebzucht''

(Mahatma Gandhi)

0